Apurahahaku 2021

Jenny ja Antti Wihurin rahasto rakentaa hyvinvoivan yhteiskunnan perusedellytyksiä mahdollistamalla tiedettä, taidetta ja yhteiskunnallista toimintaa. Apurahoilla luodaan mahdollisuuksia esimerkiksi työskentelylle, uusille avauksille ja toiminnan kehittämiselle tieteen, taiteen ja yhteiskunnallisen toiminnan aloilla.

Apurahaa haetaan verkkopalvelussa hakuaikana. Apurahojen hakuaika on 2.5. – 31.5.2021. Tutustu tarkkoihin hakuohjeisiin.

Apurahoja myönnetään laajasti eri aloille

Tieteen aloille

Tieteellinen työskentely

Tieteen apurahoja myönnetään ensisijaisesti tieteelliseen työskentelyyn.

Apurahaa voi hakea väitöskirjatyöhön ja väitöskirjatyön jälkeiseen tutkimukseen. Lisäksi säätiöltä voi hakea erityistä homing-apurahaa, joka on tarkoitettu post doc -vaiheen jälkeiseen tutkimukseen Suomeen palaavalle tutkijalle oman tutkimusryhmän perustamiseen. Myös tutkimusryhmät voivat hakea osarahoitusta työlleen.

Apurahaa voi hakea eri tieteen aloille sekä perustutkimukseen että soveltavaan tutkimukseen. Ainoastaan lääketieteen ja biolääketieteen aloilla ei ole haettavana apurahoja, koska edistämme näitä aloja ylläpitämällä Wihurin tutkimuslaitosta.

Muu tieteen asemaa tai alaa kehittävä toiminta

Apurahaa voi hakea myös sellaiseen hankkeeseen, joka edistää tutkimustoimintaa tai tieteen näkyvyyttä ja arvostusta yhteiskunnassa.

Taiteen aloille

Taiteen apurahojen tarkoitus on luoda edellytyksiä taiteellisen toiminnan harjoittamiselle sekä taiteen kohtaamiselle ja kokemiselle yhteiskunnassa.

Säätiöltä voi hakea apurahaa esimerkiksi taiteelliseen (musiikki, tanssi- tai teatteritaide) tai kirjalliseen työskentelyyn, soitinhankintoihin tai esitysten ja tapahtumien järjestämiseen. Säätiöltä voi myös hakea apurahaa erilaisten hankkeiden pilotointiin ja kehittämiseen.

Tuemme kuvataidetta pääasiassa kartuttamalla Rovaniemen taidemuseossa sijaitsevaa taidekokoelmaa ja ylläpitämällä kuvataiteen residenssiohjelmia. Emme siis lähtökohtaisesti myönnä apurahoja kuvataiteelliseen työskentelyyn tai näyttelyiden järjestämiseen.

Yhteiskunnallisen toiminnan eri aloille

Yhteiskunnallisella toiminnalla tarkoitetaan toimintaa, joka edistää aktiivisen, osallisuutta tuntevista ihmistä koostuvan kansalaisyhteiskunnan rakentumista. Yhteiskunnallinen toiminta voi tarkoittaa esimerkiksi nuorisotoimintaa, vapaaehtoista maanpuolustustyötä, kulttuuritoimintaa tai yrittäjyystaitojen edistämistä. Yhteiskunnallinen toiminta voi kuitenkin käsittää muitakin teemoja.

Katso video: Voisiko hankkeeni sopia Jenny ja Antti Wihurin rahaston rahoitettavaksi?

Rahoitusta työskentelyyn ja kuluihin

Apurahaa voivat hakea yksityishenkilöt, työryhmät ja yhteisöt. Myönnämme pääasiassa työskentelyapurahoja yksityishenkilöille ja kuluapurahoja yhteisöille.

Hyvä tietää hausta

Apurahat myönnetään 9.10.2021 ja julkistetaan sen jälkeen kotisivuilla. Apurahoista ilmoitetaan hakijoille sähköpostitse sekä apurahansaajille lisäksi kirjeitse.

Myönnettävistä apurahoista päättää Jenny ja Antti Wihurin rahaston hallitus. Hallitus käyttää apunaan eri alojen asiantuntijoita hakemusten arviointiin. Lue lisää hakemusten käsittelystä täältä.

Katso video: Näillä vinkeillä hiot hakemuksesi kuntoon

Kysyttävää?

Luethan ensin huolellisesti hakuohjeet.

Palvelemme hakemiseen liittyvissä kysymyksissä arkisin (ma–pe) klo 9–16 puhelimitse 09 4542400 ja sähköpostitse toimisto@wihurinrahasto.fi. Verkkopalvelun käyttöön liittyvissä teknisissä kysymyksissä auttaa tekninen tuki sähköpostitse osoitteessa hakemustuki@datalink.fi.

Pysy ajan tasalla Jenny ja Antti Wihurin rahaston uutisista seuraamalla meitä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.