04.11.

Wihuri-päivä Kansallisgallerian museoissa

Wihuri-päivänä Jenny ja Antti Wihurin rahasto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn Nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyihin.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Kansallisgalleria viettävät jälleen Wihuri-päivää Kansallisgallerian museoissa 4. marraskuuta 2022. Wihuri-päivän aikana Jenny ja Antti Wihurin rahasto tarjoaa jokaiselle kävijälle maksuttoman sisäänpääsyn Nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyihin. Wihuri-päivän tarkoituksena on madaltaa kynnystä käydä museossa ja tehdä kuvataiteen kokemisesta lähestyttävämpää.

Kiasmassa nähdään Kompassissa pohjoinen -näyttely, joka esittelee Jenny ja Antti Wihurin rahaston merkittävää nykytaidekokoelmaa, painottuen Pohjois-Suomesta kotoisin olevien tai siellä työskentelevien taiteilijoiden teoksiin.

Sinebrychoffin taidemuseossa on esillä näyttely Kirsikkapuun alla – japanilaisia puupiirroksia. Näyttely vie katsojan kiehtovalle matkalle Edo-kauden (1600–1868) Japaniin. Esillä on puupiirrostaidetta ajalta, jolloin Japanin kulttuurilla oli tilaa kehittyä omaleimaiseksi.