uutinen

2.11.2021

Wihurin rahaston tuella vapaalippuja Kansallisgallerian museoihin

Koronatilanteesta johtuen Kansallisgallerian museoissa ei edelleenkään järjestetä ilmaispäiviä. Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuella Kansallisgallerialla on mahdollisuus tarjota veloitukseton museovierailu sellaisten kansalaisjärjestöjen kautta, jotka edistävät esimerkiksi kuntoutus- ja mielenterveystoimintaa, maahanmuuttajien kotoutustyötä sekä nuorten toimintaa.

Vuodesta 2017 lähtien Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoissa on järjestetty syksyisin Wihuri-päivä, jolloin museoihin on ollut vapaa sisäänpääsy. Wihuri-päivinä Kansallisgallerian museoissa näkyy se, miten maksuton sisäänpääsy tuo museoon tavallista monimuotoisemman kävijäkunnan. Ilmaispäivät ovat tärkeä osa museoiden yhteiskunnallista saavutettavuutta.

Korona-pandemian aikana suurten kävijäilmaispäivien kaltaisia suurtapahtumia ei voida toteuttaa. Tämän sijaan ilmainen vierailu järjestetään vuoden 2020 tapaan yhteistyössä kolmannen sektorin avulla. 5000 vapaalippua on jaettu ja lähetetty järjestöille, jotka tukevat mm. lasten, nuorten ja perheiden toimintaa sekä erityisryhmien hyvinvointia. Näin taiteeseen voi tutustua ilman ruuhkaa, omaan aikatauluun sopivana hetkenä.

”Jenny ja Antti Wihurin rahaston tuki maksuttoman museovierailun mahdollistamiseksi on erityisen tärkeää koronapandemian aikana,” kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Kimmo Levä.

”Kulttuurin tarve ja kaipuu on käsin kosketeltavaa. Kiitos Wihurin rahastolle ja järjestöille, joiden avulla pystymme tähän tarpeeseen vastaamaan ja saamme lippuja laajalle joukolle ihmisiä.”

”Wihuri-päivän tarkoituksena on madaltaa kynnystä käydä museossa ja tehdä kuvataiteen kokemisesta lähestyttävämpää. Olemme iloisia, että keksimme yhdessä Kansallisgallerian kanssa tavan edistää tätä tavoitetta, vaikka varsinaista ilmaispäivää ei voidakaan järjestää”, kertoo Jenny ja Antti Wihurin rahaston asiamies Arto Mäenmaa.

Lisätietoa:

Kimmo Levä, puh. 050 911 3884, kimmo.leva@kansallisgalleria.fi
Arto Mäenmaa, puh. 09 4542 4010, maenmaa@wihurinrahasto.fi

READ MORE