20.01. — 16.04.

Ding Dong -näyttely Rovaniemen taidemuseossa

Rovaniemen taidemuseon uudessa Ding Dong -näyttelyssä nähdään sarjakuvamaisia, humoristisia ja eriskummallisia taideteoksia. Näyttelyn rakentamisessa ovat olleet mukana taidemuseon Into taiteesta -hankkeen osallistujat.

Ding Dong -näyttelyssä nähdään sarjakuvamaiset, humoristiset ja vähän eriskummalliset taideteokset. Yksi näistä on Jiri Gellerin veistos Dingdong (2015), jonka mukaan näyttely on nimetty. Rovaniemen taidemuseon Intoa taiteesta -hankkeen osallistujat eri puolilta Lappia ovat ehdottaneet omia toive- ja suosikkiteoksiaan, jotka ovat osana näyttelyä.

Intoa taiteesta -hanke on striimannut näyttelyopastuksia ja näyttelyihin pohjautuvia työpajoja eri kohderyhmille koko Lapin alueella. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma on innoittanut lukuisia ryhmäläisiä pohtimaan ja tutkimaan nykytaidetta oman tekemisen kautta. Ding Dong -näyttelyssä on esillä useita pohjoisesta lähtöisin olevien taiteilijoiden teoksia. Mukana on teoksia muun muassa Hilkka Ukkolalta, Merja Aletta Ranttilalta, Tuomas Korkalolta sekä Tom Engblomilta. Esillä on myös useita ennen näkemättömiä kokoelmateoksia. Näyttelyyn liittyvissä työpajoissa tutkitaan sarjallista kerrontaa eri tekniikoin.

Lisätietoa lipuista ja museon aukioloajoista löydät täältä.

Jiri Geller, Ding Dong (2015) Kuva: Arto Liiti