25.06. — 05.01.

Outo houkutus – teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta

Pääosin uusista, vuosina 2022–23 kokoelmaan hankituista teoksista kootun näyttelyn suurina teemoina nousevat esiin rakkaus, kaipaus, erotiikka ja unet.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta koottu Outo houkutus -näyttely kätkee nimensä mukaisesti sisäänsä laajan otannan outouksia, eriskummallisuuksia, kontrasteja ja houkutusta. Houkutuksen tunne ilmenee teoksissa niin fyysisenä, henkisenä kuin emotionaalisena. Suurina teemoina esiin nousevat rakkaus, kaipaus, erotiikka ja unet, paikoin painajaismaisissa muodoissa. Teokset nostavat esiin kysymyksiä identiteetistä, itsestä, sovinnaisuudesta ja epäsovinnaisuudesta, sekä alati muuttuvista ideaaleista yhteiskunnassa, elämässä ja taiteessa itsessään.

Näyttely yhdistelee kokoelmasta jo kenties aiemmin tuttuja sekä runsain mitoin ennennäkemättömiä, vuosina 2022-2023 kokoelmaan hankittuja teoksia.

Lue lisää näyttelystä Korundin sivuilta.

Kuvassa: Ilmatäytteinen, hengittävä veistos Volume (plantae spiritus cannapaceus) kommentoi nyky-ympäristön ja luonnon välistä ristiriitaa leikkien kulutusyhteiskunnasta tutuilla materiaaleilla ja kuvakielellä. Timo Ahon (s. 1980) synteettisestä kangasmateriaalista valmistama muoto muistuttaa etäisesti kasvia, mutta veden ja auringonvalon sijaan sen elossapitävänä voimana toimii sähkökäyttöinen ilmapuhallin.
Kuva: Tatu Kantomaa