uutinen

16.3.2020

Koronavirusepidemia ja apurahansaajien hankkeet

Koronavirusepidemian hillitsemiseksi vaaditut toimet vaikuttavat apurahansaajiimme, koko kulttuuri- ja taidekentän toimeentuloon ja laajasti koko yhteiskuntaan. Pyydämme apurahansaajia toimimaan viranomaisten ohjeiden mukaisesti ja pyrimme toimimaan tavallistakin joustavammin apurahansaajiemme edun varmistamiseksi.

Olemme Wihurin rahastolla seuranneet tiiviisti koko maailmaa ravistelevaa koronavirusepidempiaa ja sen moninaisia vaikutuksia apurahansaajiimme, koko kulttuuri- ja taidekentän toimeentuloon ja yhteiskuntaan ylipäätään.

Todettakoon aluksi, että pyydämme apurahansaajiamme tekemään tässä poikkeustilanteessa kaikki tapahtuman järjestämiseen tai matkustamiseen liittyvät päätöksensä viranomaisten antamien ohjeiden pohjalta.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston apurahansaajina on muun muassa esitystaiteilijoita, muusikkoja ja muita tapahtumia järjestäviä tahoja. Epidemian hillitsemiseksi vaaditut toimet osuvat siis apurahansaajiimme, kun esityksiä ja tapahtumia perutaan. Lisäksi moni joutuu perumaan osallistumisensa tutkimusvierailuille ja alan konferensseihin. Tämä asettaa monet taloudellisesti hyvin ahtaalle tai vähintään haittaa suunniteltua työskentelyä.

Pyrimme toimimaan tavallistakin joustavammin apurahansaajiemme edun varmistamiseksi.

  • Jos epidemia estää hankkeesi toteutumisen siinä muodossa, johon olet apurahaa hakenut, voit esittää vaihtoehtoista tapaa käyttää myönnetty apuraha.
  • Suosittelemme olemaan yhteydessä epidemian takia menetetyistä matka-, tapahtumien järjestämiseen liittyvistä ja muista kuluista siihen tahoon, jolle maksut on maksettu ja selvittämään yhdessä vaihtoehtoja. Jenny ja Antti Wihurin rahasto ei kuitenkaan peri takaisin tälle keväälle myönnettyjä apurahoja, jos varatut matkat, esitykset tai tapahtumat joudutaan perumaan epidemian johdosta ja niiden kulut ovat jäämässä apurahansaajan harteille. Nämä kulut voi ilmoittaa väli- tai loppuselvityksessä.

Muutosesityksissä ja muihin apurahoihimme liittyvissä kysymyksissä, olethan yhteydessä säätiön toimistoon: toimisto@wihurinrahasto.fi tai 09 45 42 400.

Poikkeuksellisista ajoista huolimatta Wihurin rahasto katsoo eteenpäin. Olemme varautuneet maailmantalouden heilahteluun, jotta voimme seistä vakaana tieteen, taiteen ja kolmannen sektorin tukijana silloinkin, kun muualla on tuulista. Avaamme siis apurahahaun tavalliseen tapaan toukokuun alussa.

Lue lisää: Mitä tapahtuu säätiölle, kun maailmantalous heilahtelee?

Tiedämme, että taloudellisten tappioiden lisäksi pettymys on valtava niille, jotka ovat laittaneet sielunsa, aikansa ja energiansa jonkin sellaisen eteen, joka ei toteudukaan. Myötäelämme kanssanne ja toivomme terveyttä, jaksamista ja voimia haastavien aikojen keskelle.

Arto Mäenmaa
asiamies
arto.maenmaa@wihurinrahasto.fi

LUE LISÄÄ