27.08.

Apurahakoulutus: Muuttuva journalismi ja tutkijan rooli mediassa

Kuinka median murros vaikuttaa toimittajien työhön ja sitä kautta tutkijoiden ja tutkimuksen esiintymiseen mediassa? Miten asiantuntijahaastateltavat löydetään? Millaisia journalismin pelisääntöjä toimittajat olettavat tutkijoiden tietävän ja sietävän? Entä mitä sosiaalisen median vihamielisestä ilmapiiristä seuraa tutkitun tiedon näkyvyydelle mediassa?

Tule oppimaan ja keskustelemaan muun muassa näistä kysymyksistä Wihurin rahaston järjestämään apurahansaajien mediakoulutukseen, joka on tarkoitettu erityisesti väitöskirja- ja post doc -tutkijoille.

Maksuttoman koulutuksen tavoitteena on tarjota konkreettisia työkaluja tutkijoiden mediaviestintään ja esimerkiksi asiantuntijahaastateltavana toimimiseen, mutta luoda tilaa myös avoimelle keskustelulle tutkijan asemasta muuttuvalla mediakentällä.

Kouluttajana toimii Helsingin Sanomien toimittaja ja tietokirjailija Mari Manninen, joka työstää parhaillaan tietokirjaa nykyjournalismin ilmiöistä ja haasteista. Tämä koulutus järjestetään suomeksi.

Missä ja milloin?

Helsingissä 27.8. klo 15–17

Mistä kyse?

Haluamme tarjota apurahansaajillemme viestinnän, verkostoitumisen ja vaikuttavuuden tukea. Koulutuksia on tarkoitus järjestää sekä suomeksi että englanniksi ja verkossa sekä lähitapaamisina.

Kenelle?

Ensi vaiheessa kehitämme erityisesti väitöskirja- ja post doc -tutkijoille räätälöityjä viestintäkoulutuksia ja -vertaistapaamisia. Lähetämme kutsut tapahtumiin sähköpostitse. Jos olet Wihurin apurahalla työskentelevä tutkija ja haluaisit osallistua koulutuksiin, muttet ole saanut kutsua, ota yhteys säätiön viestintäasiantuntija Heini Huhtiseen, heini.huhtinen@wihurinrahasto.fi.

 

Kuvassa Alvar Gullichsenin teos Here and Now (2015). Kuvaaja Arto Liiti