13.6.2016

PoDoCo apurahojen keväthaun tulokset

Jenny ja Antti Wihurin rahasto osallistuu PoDoCo(Post Docs in Companies)-yhteistyöohjelmaan, jonka tavoitteena on edistää tohtoreiden työllistymistä yrityksiin ja parantaa Suomen elinkeinoelämän kykyä uudistua.

Post Docs in Companies (PoDoCo) -ohjelman keväinen apurahakierros oli menestys. Yhteensä 372 nuorta tai pian valmistuvaa tohtoria 42 eri tieteenalalta haki mukaan ohjelmaan. 35 yritystä halusi investoida tohtorin palkkaamiseen. 13 nuorta tohtoria pääsi kesäkuussa mukaan ohjelmaan.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto myönsi historiansa ensimmäiset PoDoCo-apurahat tohtoreille Julia Lindqvist ja Otto Långvik.
http://www.podoco.fi/news

PoDoCo projektin kokonaispituus on 1-2 vuotta ja se jakautuu kahteen 6-12 kuukauden osaan. Aluksi on säätiörahoitteinen tutkimusvaihe ja sitä seuraa saman pituinen yrityksen rahoittama soveltava vaihe. PoDoCoa voi hyödyntää toimialariippumattomasti mikä tahansa yritys ja siihen voi ilmoittautua kuka tahansa väitöskirjan vastikään tehnyt tai lähiaikana väittelevä henkilö.

PoDoCo ohjelman myöntämät apurahat on tarkoitettu uusia uria aukovan tutkimukseen aiheesta, joka on elinkeinoelämän kannalta potentiaalisesti relevantti. Ohjelman puitteissa tohtori ja yrityskumppani voivat yhdessä ideoida tutkimushankkeen, johon voi hakea rahoitusta mukana olevilta säätiöiltä. Säätiöt myöntävät ohjelmaan valituille työskentelyapurahan vuodeksi tai puoleksi vuodeksi. Vuosiapurahan suuruus on 28.000€.

PoDoCo ohjelma järjestää vuosittain kaksi hakukierrosta, jossa kussakin jaetaan noin 10 apurahaa. Syksyn 2016 apurahahaku järjestetään 1.9.-15.10.2016.

Lisätietoa ohjelmasta ja apurahahausta saa PoDoCo ohjelman kotisivuilta, http://www.podoco.fi sekä ohjelman koordinaattori Essi Hutulta, essi.huttu(at)fimecc.com, puh. +358 40 840 9259

READ MORE