01.12. — 07.12.

Erätauko-viikko

Kaveria ei jätetä, kun keskustellaan Suomesta ja maailmasta. Haastamme juuri Sinut järjestämään Erätauko-keskustelun Suomesta ja suomalaisuudesta itsenäisyyspäiväviikolla 1.-7.12.2019.

Milloin viimeksi olet pysähtynyt kasvotusten ja ajan kanssa keskustelemaan tärkeästä asiasta? Puhututtaako jokin tietty yhteiskunnallinen asia lähipiirissäsi tai työpaikalla? Maailman kummallisuuksien keskellä on hyvä rauhassa ja rakentavasti jutella siitä, mitä Suomelle kuuluu.

Suomen ensimmäisellä Erätauko-viikolla keskustellaan tänä vuonna uudella ja rakentavalla tavalla Erätauko-keskustelumenetelmän avulla. Järjestä Erätauko-keskustelu työpaikallasi, kotona, koulussa, järjestössä tai organisaatiossasi ja tuo erilaiset ihmiset samaan piiriin. Voit kutsua mukaan ystäviä, kollegoita, oppilaita, vanhempia, työyhteisösi tai naapureita. Erityisesti myös heitä, joita et niin hyvin tunne. Kieli voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

Erätauko-säätiö tarjoaa tukea kaikille mukaan ilmoittautuville:

  • Saat keskusteluun virittävän, faktapohjaisen alustuksen
  • Saat ohjeet siitä, miten otsikoida ja suunnitella oma 1-4h keskustelu
  • Saat keskustelun tueksi Rakentavan keskustelun pelisäännöt
  • Saat helpon nettilomakkeen keskustelussa syntyneiden oivallusten koostamiselle.
  • Halutessasi saat myös lisää perehdytystä.
  • Materiaalipaketti ja ohjeistus laitetaan mukaan ilmoittautuneille järjestäjille marraskuun alusta lähtien.

Sinun vastuullesi jää tilan ja tuolien järjestäminen, keskustelijoiden kutsuminen, keskustelun vetäminen ja siitä Erätauko-säätiölle raportoiminen sekä kahvin keittäminen ja ehkäpä vielä pullien tai joulutorttujen tarjoaminen. Voit myös haastaa tuttuja järjestämään oman keskustelunsa!

Kaikkien ympäri Suomea toteutettujen Erätauko-keskusteluiden järjestäjät ovat ehdolla “Suomen dialogiteko 2019” -palkinnon saajaksi. Suomen Dialogiteko -palkinto jaetaan Ystävänpäivänä 2020.

Erätauko-viikkoja suomalaisuudesta tullaan järjestämään joka vuosi 2019-2021 itsenäisyyspäiväviikolla. Yhteenveto kolmen vuoden aikana eri keskusteluista syntyneistä oivalluksista tullaan luovuttamaan päättäjille ja yhteiskunnallisille toimijoille. Rakennetaan yhdessä entistä parempi Suomi

Ilmoittaudu viimeistään 4.12. mukaan osoitteessa www.eratauko.fi

Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Sitra, Suomen Kulttuurirahasto sekä Svenska Kulturfonden perustivat keväällä 2019 uuden Erätauko-säätiön rakentavan yhteiskunnallisen keskustelun edistämiseksi Suomessa. Erätauko on toimintamalli, joka on kehitetty Sitrassa vuosina 2016-2018. Erätauko-säätiön tarkoituksena on yhdessä muiden dialogitoimijoiden kanssa muuttaa keskustelukulttuuri Suomessa rakentavammaksi, vähentää yhteiskunnan jakautumista ja lisätä ihmisten osallisuutta yhteiskuntaan.