15.02. — 15.03.

Temppelikadun taiteilija-ateljeen haku

Jenny ja Antti Wihurin rahaston Temppelikadun taiteilija-ateljee tarjoaa suomalaisille tai Suomessa pysyvästi asuville kuvataiteilijoille mahdollisuuden asua ja työskennellä Helsingissä. Ateljee on tarkoitettu pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville kuvataiteilijoille.

Temppelikadun taiteilija-ateljee mahdollistaa suomalaisille tai Suomessa pysyvästi asuville kuvataiteilijoille asumisen ja työskentelyn Helsingissä. Ateljee on haettavana 6–12 kuukauden jaksoksi. Hakuaika syksyllä 2023 alkavalle residenssijaksolle on 15.2.–15.3.2023.

Taiteilija saa käyttöönsä korkean ja valoisan 76 m2:n ateljeehuoneiston keskellä Etu-Töölöä osoitteessa Temppelikatu 1 A. Huoneisto sisältää ateljeehuoneen lisäksi makuuparven, keittiön ja kylpyhuoneen. Huoneisto on kalustettu. Ateljeessa voi tehdä kaikkea sellaista taiteellista työtä, joka ei aiheuta häiriötä asuintalossa. Tila ei ole esteetön.

Ateljeehuoneiston lisäksi taiteilija saa kannustusapurahan (500 euroa/kk) elin-, matka- ja materiaalikustannusten kattamiseksi. Valituksi tuleminen ja residenssituen maksaminen edellyttävät työskentelyä ja asumista residenssissä myönnetyn residenssijakson ajan. Taiteilijan kumppani tai perhe voi tarvittaessa muuttaa ateljeehen taiteilijan kanssa. Huoneistoon ei voi ottaa lemmikkejä, koska se halutaan pitää allergiavapaana tilana.

Valitun taiteilijan kanssa kartoitetaan taiteilijalle sopivaa tapaa avata ateljeeta ja työskentelyprosessia yleisölle esimerkiksi studiovierailun tai pienimuotoisen näyttelyn järjestämisen muodossa residenssijakson aikana tai sen päätteeksi.

Residenssijakso

Ateljee on tarkoitettu 6–12 kk kestävään työskentelyyn ja asumiseen. Työskentelyjakson pituus on sovittavissa taiteellisen suunnitelman puitteissa ja perusteltava hakemuksessa. Nyt haettavana oleva residenssijakso voi alkaa aikaisintaan syyskuun lopulla ja viimeistään marraskuun alussa 2023.

Hakeminen

Residenssiä haetaan apurahojen verkkopalvelun kautta hakuaikana. Luo tunnukset verkkopalveluun ja valitse “Temppelikadun taiteilija-ateljeen haku”. Hakemusta ei tarvitse viimeistellä yhdellä kertaa, vaan sitä voi palata täydentämään myöhemmin hakuajan puitteissa. Hakemuslomake aukeaa 15.2. ja sulkeutuu 15.3. klo 18. Myöhästyneitä tai muilla tavoin lähetettyjä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Hakemuksia arvioitaessa otetaan huomioon muun muassa taiteellisen toiminnan ammattimaisuus, työ- sekä rahoitussuunnitelma ja Helsingissä vietetyn ajan merkitys hakijan työskentelylle.

Hakemukset käsittelee Jenny ja Antti Wihurin rahaston kuvataidelautakunta. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä huhtikuun lopulla.

Lisätiedot

Sari Ulfstedt
asiamiehen assistentti
+358 50 544 9218
arkisin klo 10–14
sari.ulfstedt@wihurinrahasto.fi