01.12.

Wihuri-päivä Kansallisgallerian museoissa

Wihuri-päivänä Jenny ja Antti Wihurin rahasto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn Nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseoihin.

Jenny ja Antti Wihurin rahasto ja Kansallisgalleria viettävät jälleen Wihuri-päivää 1. joulukuuta 2023. Päivän aikana Jenny ja Antti Wihurin rahasto tarjoaa jokaiselle kävijälle maksuttoman sisäänpääsyn Nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon näyttelyihin. Wihuri-päivänä museoon voi tulla katsomaan Suomen taideaarteita mutta myös mietiskelemään, kuuntelemaan musiikkia, lukemaan, katselemaan ihmisvilinää tai vaikkapa treffeille. Tavataan museossa!

Kiasmassa voi tutustua Ars Fennica 2023 -näyttelyyn sekä eteläafrikkalaisen Dineo Seshee Raisibe Bopapen ensimmäiseen pohjoismaiseen yksityisnäyttelyyn. Päivän aikana Kiasmassa järjestetään avoimia opastettuja kierroksia suomeksi ja englanniksi. Museossa voi myös osallistua Dineo Seshee Raisibe Bopapen näyttelyn innoittamaan yhteiseen puutarhapiirrokseen, tavata taiteilija Tuomas A. Laitisen tai perehtyä Kiasman arkkitehtuuriin. Museopäivää siivittää  DJ Galactic Mace.

Tarkempi ohjelma ja aikataulu Kiasman sivulla.

Sinebrychoffin kotimuseossa on esillä vaihtuva näyttely Peder Balke – Arktisen lumo museon ensimmäisessä kerroksessa. Toisessa kerroksessa kävijät pääsevät kurkistamaan entisaikojen säätyläiskotien joulunviettotapoihin. Esillä on juhlallisia joulukattauksia, jotka on suunniteltu 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun tyyliin, ja Olivier Wu soittaa flyygelillä joululauluja ja klassista tunnelmamusiikkia klo 11-18. Avoimissa tuokio-opastuksissa voi pysähtyä hetkeksi kuuntelemaan ja vaihtamaan ajatuksia näyttelyn teemoista.

Tarkempi ohjelma ja aikataulu Sinebrychoffin taidemuseon sivuilla.

 

Kuva: Kansallisgalleria / Iisa Smeds.