24.10.2018

WIHURI-PÄIVÄ 24.10.2018

Wihuri-päivän aikana Wihurin rahasto tarjoaa jokaiselle kävijälle maksuttoman sisäänpääsyn Ateneumin, Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kaikkiin näyttelyihin.

”Jenny ja Antti Wihurin rahasto on riippumaton yleishyödyllinen suomalainen säätiö. Rahastolla uskomme, että korkealaatuinen tiede, taide ja yhteiskunnallinen toiminta ovat hyvinvoivan maan rakennuspalikoita. Siksi tuemme vuosittain apurahoin satoja hankkeita ja niiden intohimoisia toteuttajia. Apurahamme kattavat monipuolisesti kaikkea kokeellisista taideperformansseista nuorisotyöhön ja väitöskirjoista yrittäjyyskasvatukseen.

Meillä on myös pitkä historia kuvataiteen tukijana, ja vuonna 2016 rahasto teki Kansallisgallerialle miljoonalahjoituksen. Wihuri-päivällä haluamme madaltaa kynnystä kurkistaa museoon. Mielestämme taiteen ei tarvitse olla pelottavaa tai ryppyotsaista. Museoon voi tulla Wihuri-päivänä vaikka mietiskelemään, rakastumaan, vihastumaan, tylsistymään, lukemaan, ihailemaan arkkitehtuuria tai katsomaan Suomen taideaarteita.”

LUE LISÄÄ