12.11. — 06.12.

Kutsutaiteilija Tiina Heiskan näyttely ”Maalauksia 2012-2018” Galleria Valossa

Wihurin rahaston ja Lapin yliopiston vierailevan kutsutaiteilijan Tiina Heiskan näyttely esittelee taiteilijan tuotantoa vuosilta 2012-2018.

Tiina Heiska on Kuvataideakatemiasta vuonna 2001 taiteen maisteriksi valmistunut kuvataiteilija. Viimeisen parinkymmenen vuoden ajan hän on pitänyt lähes vuosittain yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla, muun muassa Ranskassa, Englannissa, Saksassa ja Ruotsissa.Heiska työskentelee pääasiassa maalaamalla, etsien ilmaisutekniikan ulottuvuuksia esimerkiksi valokuvaan ja elokuvaan peilaten. Hänen työlleen on leimallista tarinallisuus. Hän esittää teoksensa usein sarjoina, joiden osat liittyvät ajallisena tai teemallisena jatkumona toisiinsa. Maalausten lähtökohtana toimivat taiteilijan lavastamat ja kuvaamat materiaalit, still-kuvat elokuvista sekä satunnaiset valokuvat.

– Lapsuus, naisena ja ylipäänsä ihmisenä olemisen kysymykset ovat toistuvia teemoja työssäni. Galleria Valoon rakentamani näyttely valottaa tapaani työskennellä ja käsitellä itselleni läheisiä aiheita, Heiska kertoo.

Galleria Valo
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
Avoinna ti-pe 10–17, la-su 10–16
Vapaa pääsy