08.03. — 17.11.

Prima Vista – Ensi näkemältä Rovaniemen taidemuseossa

Rovaniemen taidemuseossa esillä oleva näyttely Prima Vista esittelee uutuuksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelman uusimmat lisäykset ovat esillä Rovaniemen taidemuseossa. Kokonaisuus on vahvasti luontoläheinen mutta kuvaa myös suomalaisen nykytaiteen luomisvoimaa varsin monipuolisesti.

Suomi on metsäläisten. Metsä on ollut suomalaisille kaikkea, ja taiteilijoille myös muusa. Se on inspiroinut suomalaisia taiteilijoita jo vuosisatoja. Nykytaide käsittelee luonnon ja maiseman kulttuurisia merkityksiä ja tulkintoja, ekosysteemiä, luonto- ja ympäristösuhteen muutoksia sekä niihin liittyviä moniaistisia kokemuksia. Luonto ei näyttäydy nykytaiteessa pelkästään kohteena, vaan kumppanina. Nykytaiteen maisemat voivat olla jatkumoa perinteiselle tavalle kuvata luontoa ja ympäristöä, mutta tyypillisimmillään ne tarjoavat aivan toisenlaisia tulokulmia aiheeseen.

Näyttelyn taiteilijat: Ala-Maunus Petri, Albrecht Maija, Anoschkin Jasmin, Halonen Paavo, Hamari Mia, Heikkilä Alma, Hiltunen Heli, Hirvimäki Veikko, Immonen Kati, Karjalainen Juho, Karsi Jouna, Lipiäinen Leila, Männikkö Esko, Puranen Jorma, Reinikainen Raimo, Remes Helmi, Reuter Katarina, Salmenkivi Maiju, Tuori Anna

Rovaniemen taidemuseon aukioloajat

Ti-su klo 11-18

TaideTorstaisin klo 11-20, jolloin näyttelyihin on maksuton sisäänpääsy klo 18-20.