20.02. — 20.03.

Temppelikadun taiteilija-ateljeen haku

Temppelikadun taiteilija-ateljee mahdollistaa suomalaisille tai Suomessa pysyvästi asuville kuvataiteilijoille asumisen ja työskentelyn Helsingissä. Ateljee on haettavana 6–12 kuukauden jaksoksi. Hakuaika syksyllä 2020 alkavalle residenssijaksolle on 20.2. – 20.3.2020.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston Temppelikadun taiteilija-ateljee tarjoaa suomalaisille tai Suomessa pysyvästi asuville kuvataiteilijoille mahdollisuuden asua ja työskennellä Helsingissä. Ateljee on tarkoitettu pääkaupunkiseudun ulkopuolella asuville kuvataiteilijoille.

Taiteilija saa käyttöönsä korkean ja valoisan 76m2 ateljeehuoneiston keskellä Etu-Töölöä osoitteessa Temppelikatu 1 A. Huoneisto sisältää makuuparven, keittiön ja kylpyhuoneen. Huoneisto on kalustettu. Ateljeessa voi tehdä kaikkea sellaista taiteellista työtä, joka ei aiheuta häiriötä asuintalossa.

Ateljeehuoneiston lisäksi taiteilija saa kannustusapurahan (500€/kk) elin-, matka- ja materiaalikustannusten kattamiseksi. Valituksi tuleminen ja residenssituen maksaminen edellyttää työskentelyä ja asumista residenssissä myönnetyn residenssijakson ajan. Taiteilijan kumppani tai perhe voi tarvittaessa muuttaa ateljeehen taiteilijan kanssa.

Residenssijakso

Ateljee on tarkoitettu 6–12 kk kestävään työskentelyyn ja asumiseen. Työskentelyjakson pituus on sovittavissa taiteellisen suunnitelman puitteissa ja perusteltava hakemuksessa. Nyt haettavana oleva residenssijakso voi alkaa aikaisintaan elokuussa ja viimeistään lokakuussa 2020.

Hakeminen

Residenssiä haetaan apurahojen verkkopalvelun kautta hakuaikana. Luo tunnukset verkkopalveluun ja valitse “Temppelikadun taiteilija-ateljeen haku”. Hakemusta ei tarvitse viimeistellä yhdellä kertaa, vaan sitä voi palata täydentämään myöhemmin hakuajan puitteissa. Hakemuslomake aukeaa 20.2.2020 ja sulkeutuu 20.3.2020 klo 18. Myöhästyneitä tai muilla tavoin lähetettyjä hakemuksia ei oteta käsittelyyn.

Hakemuksia arvioitaessa otetaan huomioon muun muassa taiteellisen toiminnan ammattimaisuus, työsuunnitelma ja Helsingissä vietetyn ajan merkitys hakijan työskentelylle. Hakemukset käsittelee Jenny ja Antti Wihurin rahaston taideostolautakunta. Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä huhtikuussa.

Lisätiedot

Tuire Sauvala
asiamiehen sihteeri
+358 (0)40 5165 444 Arkisin klo 10–15
tuire.sauvala@wihurinrahasto.fi