22.04. — 09.04.

Variaatioita-näyttely Rovaniemen taidemuseossa

Variaatioita -näyttely on koottu Wihurin rahaston uusimmista teoslahjoituksista Rovaniemen taidemuseolle. Lahjoitus on nyt esillä lähes kokonaisuudessaan ja näyttää mitä nykytaiteen kentällä tapahtuu juuri nyt.

Variaatio tarkoittaa osajoukkoa, muunnelmaa tai vaihtelua. Wihurin rahaston teoksista koottu osajoukko edustaa tällä kertaa uusinta uutta, sillä rahaston tuorein lahjoitus on esillä lähes kokonaisuudessaan.

Teoksissa merkittävää on ihmisen alkuun panema muutos. Elämme aikakautta, johon ihminen ja teollistuminen on väistämättä jättänyt jälkensä. Mitä meidän aikamme jälkeen tapahtuu, miltä maailma meidän jälkeemme näyttää? Ihminen saattaa itse olla jo poissa, mutta hän on viitteellisesti läsnä peilikuvassa, uskonnollisessa kuvastossa tai esineistössä ja hulluissa keksinnöissä. Mitä me olemme, mitä meistä on kehittymässä ja mitä jätämme jälkeemme?

Joka vuosi karttuvaan Jenny ja Antti Wihurin rahaston liitetään tänä vuonna 84 uutta teosta Suomen eturivin taiteentekijöiltä. Näyttelyn teokset ovat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ennennäkemättömiä ja vuosien 2020-22 tuotantoa.

Liput ja aukioloajat täältä.