Jiri Geller, Dingdong! (2015)

uutinen

3.4.2019

Dingdong! ja 61 muuta teoslahjoitusta taidekokoelmaan

Teokset päätyvät yleisön nähtäväksi Rovaniemen taidemuseon koostamissa näyttelyissä.

Rovaniemen taidemuseoon sijoitettu Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma täydentyy 62 teoksella, kun säätiö lahjoittaa vuonna 2018 hankkimansa teokset. Lahjoitetut teokset ovat maalauksia, veistoksia, grafiikkaa, keramiikkaa sekä valokuvateoksia ja ne ovat arvoltaan yhteensä yli 324 000 euroa. Lahjoitetut teokset löytävät tiensä museon näyttelyihin ja siten yleisön nähtäville seuraavien vuosien aikana.

 

Pertti Nisonen, taiteilijapotrettisarjasta Tuulikki Pietilä (1996)

Lahjoitetut teokset ovat seuraavilta taiteilijoilta:

Aalto Timo, Ala-Maunus Petri, Andersson Ville, EGS, Geller Jiri, Heino Terhi, Heinonen Viljami, Heiska Hannaleena, Helasvuo Maija, Helle Emma, Hiltunen Heli, Ingman Lotta, Kanervo Marja, Karsi Jouna, Karvonen Otto, Keränen Markku, Korkeila Jukka, Kuparinen Katri, Kuukka Raakel, Kylli Jari, Mäkinen Riku, Nisonen Pertti, Pirilä Marja, Pohjola Mikael, Puranen Jorma, Räisänen Janne, Rannikko Vesa-Pekka, Schroderus Kimmo, Sjöholm Minna, Syvänoja Janna, Toivonen Toni R., Tompuri Anne, Tuominen Tatu, Uusitalo Kristiina, Uutinen Marianne, Vaskola Miikka, Vehosalo Kari ja Wallensköld Viggo

Taideostolautakunta tekee teoshankintoja pitkin vuotta

Wihurin rahaston taidehankinnoista vastaa taideostolautakunnan kaksi asiantuntijajäsentä. Tämän hetkiset asiantuntijajäsenet ovat kuvanveistäjä Pekka Kauhanen ja taidehistorian dosentti ja eduskunnan intendentti Liisa Lindgren. Jenny ja Antti Wihurin rahaston taideostolautakuntaan kuuluvat puheenjohtajana ekonomi Harri Tilli, dosentti Leena Svinhufvud ja rahaston asiamies Arto Mäenmaa. Säätiön hallitus määrittelee vuosittain taideostoihin käytettävän summan. Viime vuosina summa on ollut 300 – 400 000 euroa.

Taidekokoelma esillä Rovaniemen taidemuseossa

Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelman kartuttaminen aloitettu vuonna 1957. Vuonna 1983 Rovaniemen taidemuseoon sijoitettu kokoelma käsittää nykyään yli 3200 teosta ja kattaa aikajänteen 1940-luvulta nykypäivään. Kulttuuritalo Korundissa sijaitsevaan Rovaniemen taidemuseon henkilökunta vastaa näyttelyiden kuratoinnista.

Kokoelma on nähtävissä myös verkossa. Muuta säätiön kuvataidetoimintaa ovat residenssipaikat Helsingissä ja Lapissa sekä vuosittain järjestettävä Wihuri-päivä, jolloin Kansallisgalleriassa museot ovat auki yleisölle ilmaiseksi.

 

LUE LISÄÄ